top of page

KARAG

KIOZIS

KARAG

KIOZIS

Karagkiozis is de Griekse versie van een underdogpersonage dat in het hele Ottomaanse rijk bekend was. Zijn naam betekent ‘zwartoog’.
Het minste wat we kunnen zeggen is dat hij vuilgebekt is. Hij is grappig en heeft een neus voor zaakjes…die dan vaak in zijn gezicht ontploffen.
Het Karagkiozis-schimmentheater ligt in de traditie van het Chinese schaduwpoppentheater. In het kader van het Octopusfestival werkten we samen met gemeenschapscentrum de Vaartkapoen en stond er een magnifieke voorstelling op het programma. Ook werd er een kinderatelier georganiseerd dat geïnspireerd was op de Turkse versie van Karagkiozis: Karagöz. De voorstelling werd begeleid door de X-large versie van ons huisorkest VINYLIO.
Poppenspeler van dienst was Dimitri Vougioukas, zelf een getalenteerd accordeonist. We geven kort de story-line. Alexander de Grote doodt eenverschrikkelijke draak. Karagkiozis is niet te beroerd om de premie te willen opstrijken voor deze heldendaad die een hele bevolking verlost van een verschrikkelijke tiran.

 

Enfin: Karagkiozis was de ideale figuur om ook eens uit te nodigen in Molenbeek! Theater voor groot en klein dat kan genoten worden op vele niveaus.


Zie programmaboekje!

bottom of page