top of page

AMICALE

AMICALE

De Vriendenkring of Amicale de la Rose Blanche is een initiatief van de makers zelf. De vereniging bestond niet als dusdanig voor het project opstartte.

L’ Amicale de La Rose Blanche ontstond uit deze bekommernis: een sfeer te creëren van vriendschappelijke betrokkenheid van het project naar het café en zijn klanten. Om initiatieven te laten opborrelen en ze ook te helpen uitvoeren. De Vriendenkring is in de eerste plaats een generator van een ambiance, van een klimaat van vriendschappelijkheid waarin het project zich kon nestelen in veiligheid. Hij geeft ook veiligheid aan de café-habitués: we zijn bezig met zaken die misschien wat vreemd overkomen maar het is geen invasie of een bedreiging. We werken in vriendschap. Niemand wordt uitgesloten. Wij stellen soms vragen ten behoeve van de film maar we stellen nooit iemand in vraag. We willen uitwisseling en ontmoeting. En we hebben zeeën van tijd.

 

De Amicale de La  Rose Blanche is de motor van het hele project. Sinds april 2016 komt hij bijna maandelijks op de proppen met een affiche en een thema dat allerlei richtingen kan uitgaan zoals Carnavalvieren , Driekoningenfeest, een tocht naar de 12 verdwenen Griekse cafés van Molenbeek, Konstantinopolis/Istanbul n.a.v. de naamdag van Kostas en Eleni, het uitreiken van het Diploma van de Vriendschap, het serveren van enkele poètes maudits, het onthalen van de Verloren Zoon Kostas die bijna vijf maanden afwezig was etc. Er werd ook al een uitstap gemaakt naar een match van RWDMolenbeek. De Amicale stond ook borg voor een geslaagde crowdfunding via het Brussels platform Growfunding.

Eind 2016 organiseerden we in het kader van het locale Octopusfestival een Karagkiozisvoorstelling in het nabijgelegen gemeenschapscentrum De Vaartkapoen.  Op al deze  Amicales is rebetikomuziek superbelangrijk. Hij wordt geleverd door onze huisband VINYLIO. Deze muzikanten zorgen telkens voor superambiance en trekken heel wat andere muzikanten aan waardoor er in het café zeer mooie jamsessies ontstaan. Regelmatig verschijnt er een Nieuwsbrief in het Nederlands of in het Frans.


Inschrijven op deze Nieuwsbrief kan je hier.

bottom of page